Hazret-i Mehdi’nin alametleri

Beklenilen Mehdi, Resulullah efendimizin soyundan olacaktır. Mekke’de zuhur edecektir.

 

 

 

Sual: Ahir zamanda geleceği bildirilen Mehdi nasıl bir zattır?

 

Cevap: Hazret-i Mehdi, ahir zamanda dünyaya gelecektir. Adı, Muhammed, babasının adı Abdullah’tır. Resulullah efendimizin soyundan olacaktır.

 

Âlim ve veli olacak, yeryüzünün halifesi olacaktır. İsa aleyhisselam gökten Şam’a inince, hazret-i Mehdi ile buluşacaktır. Hazret-i Mehdi, müctehid olup, başka mezhepleri kaldıracak, bütün dünyada, bunun mezhebi kullanılacaktır. Çok adil olacak, hiçbir mahluk arasında düşmanlık kalmayacaktır.

 

Eshab-ı Kehif uyanıp, mağaradan çıkacak, hazret-i Mehdi’ye hizmet edecektir.

 

Hazret-i Mehdinin alametlerini Resulullah efendimiz bildirmiştir.

 

İbni Hacer-i Mekkî ve Süyûtî hazretleri kitaplarında bunlardan iki yüze yakın alamet yazılıdır. El-fütûhât-ül-islâmiyyede deniyor ki:

 

“Beklenilen Mehdi, hazret-i Fâtıma’nın soyundan olacaktır. Mekke’de zuhur edecektir. O zaman, Müslümanlar halifesiz olacaktır. İstemediği hâlde, zor ile halife yapılacaktır. Zuhur edeceği zaman ile yaşı ve ömrü kesin belli değildir.”

 

İmâm-ı Rabbânî hazretleri Mektûbât kitabında, hazret-i Mehdi’nin Medine’deki sapık din adamlarını öldüreceğini yazmaktadır.

 

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

 

(Mehdi’nin başı hizasında bir bulut olacaktır. Buluttan bir melek: Bu Mehdi’dir, sözünü dinleyiniz! diyecektir.)

 

(İsmini duyduğunuz kimselerden, yeryüzüne [yani, o zaman bilinen memleketlerin çoğuna] dört kişi malik oldu. İkisi mümin, ikisi de kâfir idi. Mümin olan iki kişi, Zülkarneyn ile Süleyman aleyhimesselâm idi. Kâfir olan ikisi de, Nemrut ile Buhtunnasar idi. Beşinci olarak, yeryüzüne, benim evladımdan biri, yani Mehdi de, malik olacaktır.)

 

(Kıyamet kopmadan önce, Allahü teâlâ, benim evladımdan birini yaratır ki, ismi benim ismim gibi, babasının ismi, benim babamın ismi gibi olur ve dünyayı adaletle doldurur. Ondan önce dünya zulümle dolu iken, onun zamanında adalet ile dolar.)


Kategori içindeki yazılar: Osman Ünlü