Alkollü içki, hastalık sebebidir!

Şarap ve her türlü alkollü içkileri içmek, büyük günahlardandır ve bütün kötülüklerin başıdır.

 

 

 

İslâmiyet ve sağlığımız -15-

 

İslâmiyet, hasta olmamak ve hastalıktan kurtulmak için, insanın alkollü içki içmemesini emrediyor. Allahü teâlâ, çoğu sarhoş eden alkollü içkilerin azını da içmeyi haram etmiştir. Dinimiz, zararlı olan şeyleri yasaklamaktadır. Alkolün zararı tıp ve kimya kitaplarında, uzun uzun yazılmaktadır. Alkollü içkilerin hepsi zehirdir. Liselerde okutulmakta olan kıymetli bir kimya kitabında diyor ki: “Alkollü içkiler, eskiden beri keyif verici olarak içilir, az miktarda alındığı zaman, vücutta tembih edici (uyarıcı) tesir yaptığı, hazmı kolaylaştırdığı gibi faydalarından bahsedilirdi. Hâlbuki, bugün alkolün pek az miktarının bile, vücut makinesini harap ettiği ve zararlı tesirlerinin nesilden nesle geçtiği ilmi bir hakikattir.” İçinde alkol bulunan şarap, rakı, kanyak, bira gibi her türlü bütün içkilerin hepsinin içilmesi haramdır, günahtır. Şarap ve her türlü alkollü içkileri içmek, büyük günahlardandır ve bütün kötülüklerin başıdır.

 

Sevgili Peygamberimiz buyurdular ki:

 

(Sarhoş eden her içki şaraptır ve hepsi haramdır.)

 

Allahü teâlâ, Kur’ân-ı kerîmde buyuruyor ki: (İçki, kumar, ibadet için dikilen putlar, cahiliye devrinde kullanılan fal okları, hep şeytanın işlerinden birer pisliktir. Onun için bunlardan sakınınız ki, kurtulasınız! Muhakkak ki şeytan, içkide ve kumarda, aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allahü teâlâyı hatırlamaktan, namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık böyle olunca, siz bunlardan sakınmaz mısınız?) [Maide,90-91]

 

Şarap içenler, beş faydası olduğunu söyleyenler diyor ki: 1. Kan yapar. Yüzü kızartır; güzelleştirir, diyorlar. 2. Kuvvet verir, diyorlar. 3. Hazmı kolaylaştırır, diyorlar. 4. Şehveti artırır, diyorlar. 5. Sıhhati korur, diyorlar.

 

Bu sözlerinin hepsi yanlıştır. Alkol içenlerde bunların tersi gözlenmektedir. Hadis-i şerîfte buyruldu ki: (Gece namaz kılanların yüzü güzel olur.) Şarap içmekle, günah işlemekle yüz güzel olmaz. İbadet, taat etmekle olur. Şarap içenlerin, fâsıkların yüzleri; çirkin, iğrenç oluyor. Allahü teala, Enfâl Sûresi, 60. Âyetinde (Yüz mümin, iki yüz kâfire galip gelir), yani bir zayıf mümin, iki kuvvetli kâfire galip gelir. Şarap, hazmı kolaylaştırır. Evet öyledir. Fakat hazmı kolaylaştıran ve faydalı olan başka helâl şeyler de vardır. Sağlığı koruması doğru değildir. Hadîs-i şerîfte buyruldu ki: (Şarapta devâ, ilaç hassası (özelliği) yoktur. Hastalık yapar.)

 

Şarap içmenin çeşitli hastalıklara yol açtığı meydandadır: Aklı azaltır, karaciğeri bozar ve beyni, sinirleri tahrip eder. Bugün çeşitli ülkelerde yapılan araştırmalarda; alkollü içkilerin, birçok ölüme sebep olduğu, karaciğer sirozuna yol açtığı tespit edilmiştir. İçkili araba kullananların sebep olduğu trafik fâciaları yine apaçık meydandadır. İnsanlar arasındaki kavgaların, cinayetlerin çoğalması, içki sebebiyledir. İçkiyle sarhoş olanların sebep olduğu aile fâciaları ve iş hayatındaki tahripler az değildir.





2024-07-31 02:00:00

Kategori içindeki yazılar: Hasan Yavaş